Fincsi!

2023.08.02. 08:01

Most érik, amitől 120 évig élhetsz!

A legtöbbször lekvárként vagy befőttként végzi a sárgabarack-termés, de nyersen fogyasztva is isteni! De az ízén túl amiatt is érdemes minél többet enned belőle, mert hihetetlen gyógyerővel bír.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / shutterstock

Még mindig lehet sárgabarackot kapni a termelőknél, piacokon, érdemes minél többet venned belőle, akár lekvárnak szánod, akár nyersen szeretnéd fogyasztani. Senkinek nem kell bemutatni ezt a magyar gyümölcsöt, ami annyira finom, hogy ha elkezded enni, képtelenség abbahagyni. Nemcsak finom, egészséges is, régen úgy tartották, a sárgabarack a hosszú élet titka. Mutatjuk, milyen gyógyhatásai vannak!

Forrás: illusztráció / shutterstock

Természetes gyulladáscsökkentő

Ha sok-sok sárgabarackot eszel, segít a szervezetednek leküzdeni a fellépő gyulladásokat, hiszen olyan hatóanyagok találhatók benne, mint a zöld teában. 

Jót tesz a szemnek

Magas karotinoid- és lutein-tartalmának köszönhetően ez a finom gyümölcs a szemed őre lehet, hiszen hatására kisebb az esélye a makuladegeneráció kialakulásának, és védi a retinát is a káros hatásoktól.

Rákmegelőző hatású

A benne található anyagoknak köszönhetően erős antioxidáns hatása van, így meggátolja a rákos sejtek kialakulását. Magas antioxidáns-tartalmának hála védi a szívet és a keringési rendszert is, és ha sokat fogyasztasz belőle, a cukorbetegség megelőzésében is segít.

Dugig van vitaminokkal

A-vitamin-tartalma olyan magas, hogy ha elfogyasztasz két-három szemet ebből a gyümölcsből, azzal fedezted is a napi A-vitamin-szükségletedet. Emellett bőven tartalmaz C-vitamint, káliumot, foszfort, valamint magnéziumot is. 

Kiváló méregtelenítő

Alacsony kalóriatartalma miatt diéta alatt szinte bármennyit ehetsz belőle, de emellett méregteleníti is a szervezetedet.

Ápolja a bőrt

A benne található E- és C-vitamonok védik a bőrt az erős UV-sugárzástól, késleltetik az öregedést, és a sárgabarack a víztartalmának köszönhetően hidratál is.

Jót tesz az emésztésnek

Rostban gazdag, így ha rendszeresen fogyasztod, helyreteszi a bélflóra egyensúlyát, és serkenti az emésztést.

Forrás: ripost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában