Nyíregyháza

2023.08.16. 18:07

Péntek délig várjuk az alkotásokat

Aki eddig nem tette, most megmutathatja limerickíró tudását.

Szon.hu

A döntőt a Bárány Frigyes Stúdióban rendezzük

Fotó: Dodó Ferenc

Az idén augusztus 25. és szeptember 2. között rendezik meg a VIDOR Fesztivált, aminek hosszú évek óta szerves része a Nyírségi Limerickíró Bajnokság.

Két kategóriában 

A műfajt ez a verseny ismertette meg olvasóink nagy részével – kezdetben mi sem gondoltuk, hogy a megmérettetésnek ekkora sikere lesz. De szerencsére a humoros műfaj kedvelői ránk cáfoltak, és évről évre egyre több alkotás érkezett felhívásunkra. 
A bajnokságot az idén is megrendezzük, aki tehát korábban lemaradt, most megmutathatja limerickíró tudását. Két kategóriában (egyéni és csapat) várjuk a műveket augusztus 18-án délig az [email protected] e-mail-címre vagy levélben a Nyíregyháza, Dózsa György u. 4–6. címre, a borítékra írják rá: limerick. A döntőnek szeptember 2-án a Bárány Frigyes Stúdió ad majd otthont. 

Néhány profi ötsoros

Holnapra kéne egy limerik. / De honnan vegyem a rímeit? / Nincs ennél nyomasztóbb! / Nézem a fagyasztót, / hátha van otthon kis mirelit. (Imreh András) 
Volt egy úr, lakhelye Mozambik, / fenéken harapták a zombik. / Faggatták: „Nagyon fáj?” / Azt mondta: „Ugyanmár. / Eleve is volt már azon lik.” (Varró Dániel) 
Egy turista Tallinban, / berúgott a kantinban. / Vágya elemésztő, / de sehol egy észt nő. / Valamennyi randin van. (Gyárfás Endre) 
Van egy nő, úgy hívják, Etel. / Egész nap a Neten csetel. / Akadt egy kérője, / de magát mér’ ölje: / „Vegyen csak téged a Net el!” (Várady Szabolcs) 
Veszélyes egy hely Kambodzsa, / hol minden sarkon van kocsma. / Ha az ember betép, / kiontják a belét: / fonhatja máris varkocsba. (Lackfi János) 


Szabályok: szon.hu/jatekszabalyzatok 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában