Zene

2023.09.19. 09:31

A rock Sóstón is örök és elpusztíthatatlan (Galéria + Videó)

Május elsején jelentettünk meg egy nosztalgikus írást Nyíregyháza-Sóstó egykori kultikus helyéről, a számtalan koncertről elhíresült adó Ifiparkról. A hely fölött eljárt az idő, de mint tudjuk: „A rock örök és elpusztíthatatlan”, ezért 2023. szeptember 16-án, szombaton újra Sóstó felé vették az irányt a rockzene kedvelői.

Palicz István
Fotó: Békési Bernadett

A helyszín ezúttal az említett múltbéli Ifiparktól néhány száz méterre található skanzen volt, itt szervezték meg a rockfesztivált, amelyen négy zenekar várta a valamennyi korosztályt magába foglaló közönséget. Volt, aki éppen a fesztivál napján ünnepelte az 59. születésnapját, de az egészen fiatal generáció is képviseltette magát, ami igazán örömteli volt. Az ország más részéről, például Ózdról is jöttek a vármegyeszékhelyre, de érkezte a Felvidékről, sőt: Németországból és Franciaországból hazalátogató vendégek is kíváncsiak voltak az élő koncertek varázsára. A ragyogó idő, a hangulatos hely, a fellépők sora garantálta a jó hangulatot.

Az est első fellépője a Junkies zenekar volt, pontosabban a zenekar énekese, Szekeres András és gitárosa, Barbaró Attila adták elő akusztikus verzióban a banda slágereit, ráhangolva a büfében alapozó közönséget a nagy bulira. Őket a Radar zenekar követte, dallamosabb metál zenéjükkel szórakoztatták a közönséget. Makuék a saját dalaik mellett feldolgozásokat is felvettek a zenei repertoárba. Többek között a Modern Hungária tagjainak is üzentek, hogy milyen stílusban kellett volna megénekelni a dalaikat.

A Radar fellépése közben megérkezett a helyszínre az est első igazán nagy sztárja, Deák „Bill” Gyula és zenekara. Bár a blues magyar királyának az egészségi állapota már nem az igazi, a koncerten ez nem érződött. A Rossz vér, a Hey Joe és a többi sláger magával ragadta a közönséget. Ráadásul „Bill bácsi” egy P. Box dalt is elénekelt, emléket állítva a legendás gitárosnak Bencsik „Samunak”. 

Az újabb színpadi átszerelés után robbant a pokoli bomba, de ez a robbanás csak azt jelentette, hogy a Pokolgép zenekar lépett a színpadra. Hiába ütött az óra este tízet, hiába ment már le a három zenekar, az együttes tagjai olyan energiával kezdték meg a koncertjüket, hogy érezhető volt a közönségen a teljes átszellemültség. Az együttes rajongói egy időutazásban is részt vehettek, hiszen az 1986-ban megjelent első lemeztől kezdve a 2015-ös Metálbomba zenéig szinte sz összes albumról játszottak dalokat Kukovecz Gabiék. 

Forrás: Forrás: RADAR zenekar facebook oldala

A fesztivál fergeteges hangulatban telt, jó volt látni, hogy kicsik nagyok egyaránt jól érezték magukat. A rock örök! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában