Nyíregyháza

2023.09.19. 17:26

Gyógynövénytúra a Sóstói-erdőben

– Itt van az ősz, itt van újra, és vele együtt a gyógynövénytúra – írja a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár közösségi oldalán dr. Hajdu Zsanett, aki a Sóstói erdőbe gyógynövénytúrára invitálja az érdeklődőket október 8-án, vasárnap 10 órától 13 óráig 

– A túra során felfedezzük az erdő gyógyító és ehető vadnövényeit, amelyek mellett eddig lehet, hogy csak elsétáltunk vagy elkocogtunk. Aki már volt velem, szeretettel várom újra, hiszen a természet mindig új arcát mutatja, és mindig találkozhatunk újdonságokkal. A tornapálya parkolójából indulva egy kb. 2 km-es sétára számíthatunk, ahol az őszi erdő és a rétek növényeinek tanulmányozása közben beszélünk a tudományos és tradicionális alapú növényi alkalmazásokról. Történeteket hallunk ember és természet kapcsolatáról, és arról, hogy az erdő élőlényei hogyan kommunikálnak egymással. Olyan gyakorlatokkal is készülök, amelyek segítségével közelebb kerülhetünk a természethez, ismeretlen aspektusait fedezhetjük fel, miközben saját feszültségeinktől is megszabadulunk – részletezi a programot a gyógynövényszakértő. Az eseményre regisztrálni kell, a [email protected] címen. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában