Nyíregyháza, Császárszállás

2023.10.01. 16:31

Át kellett húzni a botot is a stég alatt kapáskor

Több évtizede horgászik hűségesen a Császárszállási-víztározónál a Nyíregyházán élő Iglai János. A horgászberkekben ismerősen cseng a neve, hiszen számos alkalommal megszervezte már Őzetanyán az Őszi Ívás elnevezésű versenyt. 

Iglai János a ponttyal

Forrás: Fotó: Iglai Jánosné

Mindig csak úszózik 

Most egy nyári élményét osztotta meg szerkesztőségünkkel. 
– A közelmúltban fogtam egy pontyot, ami 4,29 kilo­grammot mutatott a mérlegen. Ez az egyéni rekordom a nádfal előtti úszózások során, ugyanis a víztározónál én mindig csak úszózom. Tréfás kedvében volt a ponty, amikor menekülni próbált, bizony jó kis „móka” volt kivenni egyedül. 
– A stég ugyanis szinte egybenőtt már a náddal, kapáskor gyorsan kell cselekednem, ha nem akarom, hogy a hal beússzon a biztonságot jelentő növényzet közé. 
Sikerült a szokatlan művelet 
– Ezt a pontyot a sokadik próbálkozásra sem tudtam megfogni, ráadásul hogy visszamenjen a nádas rejtekébe, beúszott oldalról a stég alá, és elöl úszott ki. Hogy követni tudjam a halat, a három méter hosszúságú botot is át kellett „varázsolnom” a horgászállás alatt. Sikerült a nem mindennapi művelet, s a hal sem akadt le. Szerencsére jól akadt a szájába a kisujjkörömnyi horog, és a végén sikeresen meg tudtam szákolni őkelmét. Nagy élmény volt ennek a pontynak a megfogása, remélem, folytatódik még a kaland sok hasonló érdekességgel – idézte fel emlékét szerkesztőségünk számára Iglai János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában