Vásárosnamény

2023.10.19. 10:05

Keresztmetszetet nyújt a vadgazdálkodásról

Egy trófeamustra nemcsak arról szól, hogy ki milyen ügyes vadász, hanem keresztmetszetet mutat a vadgazdálkodás eredményéről, minőségéről. Éppen ezért a szakemberek más szemmel nézik a trófeákat, mint a civil emberek. 

M. Magyar László

Tavaly Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára is részt vett kisfiával a rendezvényen

Forrás: Archív fotó: M. Magyar László

Ezért is lesz izgalmas az idén terítékre hozott gím- és dámbikák trófeáinak a kiállítása, amit október 28-án rendez meg a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetsége Vásárosnaményban. A közösségi oldalakon néhány sportvadász már közzétette, hogy mit sikerült terítékre hozniuk, s a fényképek alapján elmondhatjuk, hogy sok értékes trófea várja az idén is az érdeklődőket. A trófeamustra 9.30-kor felvonulással kezdődik. A szövetség vezetői és tagjai a meghívott vendégekkel együtt a református templomtól átvonulnak a Hunor Hotel udvarára, ahol először a Hubertus-mise szertartásán vehetnek részt az érdeklődők. Azt követően ünnepi beszédet mond dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő, a vendégeket Szurovcsák András, a szövetség elnöke és Filep Sándor polgármester köszöntik. 

Elismerés a legjobbaknak 

A trófeamustrát Kovács Zoltán államtitkár, a Nimród főszerkesztője nyitja meg. A vadgazdálkodás területén kifejtett munkájukért többen is elismerést vehetnek át. A vadászok után a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend a hagyományápoló ceremóniája keretében új lovagot avat, majd kihirdetik a vármegyei pálinkaverseny eredményét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában