Nyíregyháza

2023.11.16. 12:05

Missziók a nagyvilágban

Egyházmegyei ifjúsági találkozót rendeznek Nyíregyházán

Szon.hu

A missziók jelentőségével és fontosságával foglalkoznak a diákok a Fiatalok a Világ Életéért Találkozón, amit 2023. november 18-án rendeznek meg Nyíregyházán a Szent Imre-iskolában.  A találkozóra – amit immár tizenkilencedik alkalommal tartanak meg –,  most is több száz, 14 évnél idősebb fiatalt várnak a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéből.

A találkozón részt vesz Juhos Ferenc SVD verbita tartományfőnök-helyettes atya és Lourdu atya verbita szerzetes. A Verbita rend a világ egyik legnagyobb missziós szerzetesrendje. A közösség egyik legnagyobb gazdagsága a nemzetköziség. 2023 szeptemberében a magyar rendtartománynak 26 tagja volt kilenc nemzetből, közöttük Német László belgrádi érsek. Ebben az időben három verbita szerzetes szolgált külföldi misszióban.

A 8 órakor kezdődő találkozón a résztvevőkre számos program vár. Lesznek misztériumjátékok, előadást tart Takács Tamás ezredes, a tábori lelkészi kar vezetője, tanúságtételt tesznek a Shalom Katolikus Közösség misszionáriusai, lesz szentmise Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök atyával és a Shalom Közösség tagjaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában