Nyíregyháza

2023.12.06. 07:04

A gyermekosztályra is megérkezett a Mikulás

Már 14 éve kapnak csomagot a Jósa András Kórházban fekvő gyermekek.

Lengyel Nóra

A gyermekosztályra is megérkezett a Mikulás

Fotó: Gazdag Mihaly

Nagy örömmel fogadták a gyermekosztályon azt a meglepetéscsomagot, amit a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Alapszervezete és dr. Kovács Ferenc adott át kedden délután. A szakszervezet immár 14. éve minden esztendőben megszervezi a jótékonysági akciót Nyíregyháza polgármesterének támogatásával, nagy örömöt szerezve azoknak a kis betegeknek, akik a kórházi kezelésük miatt nem várhatják a családi otthon melegében a Mikulást.

Megható meglepetés

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta, hogy mindig annyi csomagot hoznak, hogy mindenkinek jusson, most még szaloncukorral is kedveskedtek a gyerekeknek és a szülőknek is.
– Mindig nagyon megható látni, hogy örülnek a gyerekek, és még a szülők is meglepődnek. Sose hagynék ki egy ilyen alkalmat sem, és úgy szervezzük meg, hogy az időpont is megfelelő legyen a gyermekosztályon ápolt kis betegeknek – mondta a polgármester egy nagy doboz szaloncukorral a kezében, majd be is mentek az első kórterembe.
A 11 éves Botond vette át elsőként a csomagot, aki előző nap érkezett az anyukájával a kórházba. Mind a ketten nagyon meglepődtek, amikor a Mikulás, az angyalka és a krampusz belépett hozzájuk. Kicsit fáradtan és bágyadtan, de mosolyogva fogadta a sok finomsággal megtömött piros csomagot.
Dr. Szűcs Attila főigazgató is végigjárta a gyermekosztály kórtermeit, és kifejtette, hogy ezek a jótékonysági akciók nagyon fontosak az intézmény életében, főleg a kórház legnagyobb, 204 ággyal rendelkező gyermekosztályán.
– Jelenleg körülbelül 135-140 beteg gyermek fekszik itt, egy kis örömet és vidámságot visznek most az életükbe a látogatással. Nagyon hálásak vagyunk minden ilyen kezdeményezésért – fogalmazott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház főigazgatója, és hozzátette, jó volt látni a kicsik szemében a mosolyt, még akkor is, amikor fájdalmakkal küszködnek.

Ünnepi retró járat

Dr. Kása Brigitta aljegyző, a szakszervezet elnöke elmondta: – A szakszervezettől nem áll távol a szolidaritás, a szociális érzékenység, ezért osztjuk már 14 éve a mikuláscsomagot. Szeretnénk egy kis meglepetést, egy kis örömet csempészni azoknak a gyerekeknek a napjába, akik kórházban kénytelenek tölteni ezt az ünnepet. A Mikulásunk is szakszervezeti tag, File János, a szakszervezeti titkárunk, dr. Havellant Gabriella az angyalka szerepét tölti most be, a krampuszunk pedig Belus Anita, a szakszervezeti bizottságunk egyik tagja – részletezte, majd mindenki kisétált a kórháznál lévő buszmegállóba, ahol vidám ovisok már az ünnepi díszbe öltöztetett retró járaton örvendeztek a felszálló Mikulásnak, és versekkel, énekkel köszöntötték.
– Tavaly is volt adventi retró járat Nyíregyházán. A szakszervezetünk tagjai díszítették fel a buszt, szeretnénk nemcsak a gyerekeknek, hanem a város minden lakosának ünnepi hangulatot teremteni, hiszen egy olyan enteriőrt hoztunk létre a buszban, ami egy kicsit otthonossá, meghitté teszi az utazást. Kedden az önkormányzati óvodákba járó több mint 200 gyerek is utazhatott ezen a járaton, este pedig a polgármesteri hivatalban dolgozók gyerekei ülhettek fel a buszra, természetesen a Mikulás is elkísérte őket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!