Nyíregyháza

2023.12.05. 08:14

Óvodások díszítik fel a Kis karácsony sétányt

A Kossuth téri adventi forgatagban - immár hagyományosan - a Kis karácsony sétányt az idén is a nyíregyházi óvodások díszítik fel csütörtökön 10 órától.
Az ünnepi látványosságokat a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület felajánlásának köszönhetően is 20 kis gyökeres fenyőfa egészíti ki. A kreatív dézsás fenyőfákat a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei fényfüzérrel díszítik, a további díszítést a nyíregyházi óvodások képzeletére, kreativitására bízzák, akik saját díszeikkel öltöztetnek pompás karácsonyfákat. A kicsik már lelkesen készülődnek, nagyon várják a közös fenyőfadíszítést, hiszen ez lesz az óvodások ajándéka, a szeretettel teljes ünnepváráshoz.

A kis fenyőfák öltöztetésében mind a „négy égtáj” óvodásai részt vesznek, így az Eszterlánc Északi Óvoda, a Búzaszem Nyugati Óvoda, a Tündérkert Keleti Óvoda, és a Gyermekek Háza Déli Óvoda körzetéből is érkeznek gyerekek a Kossuth térre, akik elhozzák saját készítésű díszeiket.

Adventet követően a kis fenyőket az óvodák ajándékba kapják, így a gyerekek saját óvodájuk udvarán ültethetik azt el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában