Zene

2024.01.06. 09:58

Bakeliten is a híres koncert

Ritkaságszámba ment, most újra elérhető: bakeliten is megjelent a legendás Omega-koncert.

Szon.hu

Az 1977-es Kisstadionbeli koncertet az Omega-fanok a formáció legkiválóbb fellépéseként tartják számon. A kivételes esemény hangfelvételét tavasszal dupla CD-n adták ki újra, ezúttal pedig még exkluzívabb formátumban került forgalomba sokak kedvence a GrundRecords gondozásában.

1977-ben elképesztő formában volt az Omega. Nem csoda, hogy a legendás zenekarnak akkoriban nemcsak Magyarországon volt elképesztő népes rajongótábora – ebben az időben a keleti blokk országai mellett még Nyugat-Németország is telis-tele volt lelkes Omega-hallgató fiatalokkal.

Az 1977-es fellépésről felvétel is készült, azonban a szóban forgó hanganyagot a rádió egészen a ’90-es évek elejéig egyáltalán nem tűzte műsorra, és utána is csak pár alkalommal adták le ezt a magyar rocktörténeti mérföldkőnek simán betudható momentumot.

Azért, hogy a lehető legjobb minőségben élvezhesse a nagyérdemű minden idők legjobb Omega koncertjét, Rozgonyi Péter hangmérnök végzett utómunkát a felvételeken.

Molnár György
Fotó: Santos Producitons

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában