Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.03.17. 16:45

Kinyitották a kapukat a horgásztavak

M. Magyar László

Pénteken és vasárnap versenyzőket várt a kocsordi Iskola-tó

Fotó: M. Magyar László

Bár a mögöttünk hagyott téli hónapok nem éppen a nagy havazásokról és a kemény fagyokról maradnak emlékezetesek, azért várták már a horgászok a tavasz megérkezését, hogy ismét visszatérhessenek a vízpartokra. Összeállításunkban három tó kinyitásáról érdeklődtünk. 

Nincs már napijegy Pazonyban 

– A március második hétvégéjén kinyitott a Pazonyi Horgásztanya, s onnantól kezdve mindennap nyitva vagyunk – tájékoztatta szerkesztőségünket ifj. Petrilla Csaba tógazda. 
– Tavaly óta nálunk már nincs napijegyes horgászat, akik hozzánk jönnek, több napra érkeznek, s a faházakban laknak. Hat faházunk van 4-4 férőhellyel. Mindegyik házhoz tartozik egy szektor, a vendégek kényelmesen elférnek az adott partszakaszon. 
A nyíregyházi Erdélyi-major horgásztava szintén március második hétvégéjén nyitotta ki a kapuját. – Márciusban csak pénteken, szombaton és vasárnap jöhetnek a horgászok hozzánk, áprilistól leszünk mindennap nyitva – mondta Erdélyiné Széplaki Zita. Mint Bihari Jánostól, a kocsordi Iskola-tó kezelőjétől megtudtuk, március 15-én és 17-én Varga Albert szervezett versenyeket a horgászvíznél, a tervek szerint áprilisban nyitják meg a tavat a kikapcsolódni vágyó horgászok előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában