Nyíregyháza

2023.06.16. 13:14

Fejlesztette gyártástechnológiáját a nyíregyházi Orha Művek Zrt.

Több mint 305 millió forintot fordított gyártástechnológiájának fejlesztésére a fémszerkezet-gyártással és fémmegmunkálással foglalkozó nyíregyházi Orha Művek Zrt. - közölte a társaság az MTI-vel.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán elnyert 152,2 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével a cég egy egyedi élhajlító berendezést és egy hengersort vásárolt, melyekkel napelem tartószerkezetek és árnyékoló lamellák gyártásához szükséges alapanyagot tudnak előállítani.
    A projekt segítségével alacsonyabb költséggel, rövidebb átfutási határidővel tudnak előállítani félkész gyártmányokat, majd további munkafolyamatokkal készre gyártani a tartószerkezetet - írta a társaság a közleményben.
    A nyilvános cégadatok szerint a 2022-ben 55 munkavállalót foglalkozó társaság 2,83 milliárd forint nettó árbevételt és 494,7 millió forint adózott eredményt ért el.
- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában