Költséges lehet...

2019.09.14. 08:50

Ismeretlen, külföldi számokról hívnak minket, ha pedig visszahívjuk őket...

...akkor bizony fizethetünk. Íme a rendőrségi reagálás a különös telefonhívásokra.

Sok telefonra érkeztek hívások ismeretlen külföldi telefonszámokról

Forrás: Illusztráció

Az elmúlt napokban több médiatartalom-szolgáltató hírt adott arról: jelzéseket kaptak az ismeretlen külföldi telefonszámokról érkező hívások megszaporodásáról.

Sok telefonra érkeztek hívások ismeretlen külföldi telefonszámokról
Fotó: Illusztráció

Felmerülő költségek

Lapunk megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az alábbi reagálást küldte: „Korábban már több alkalommal felmerült ez a jelenség hazánkban is. Az úgynevezett wangiri hívások lényege, hogy csalók nemzetközi telefonszámokról tömegesen hívásokat generálnak a fogadó fél visszahívásának reményében. Ha a hívott fél visszahívja a külföldi számot, magas költségei merülhetnek fel.

Az ilyen jellegű hívásokkal kapcsolatban a rendőrség az alábbiakra hívja fel a figyelmet: ha nem ismeri a külföldi hívószámot, akkor ne fogadja a hívást, és ne hívja vissza; lépjen kapcsolatba a hálózati mobilszolgáltatójával, és kérje a konkrét telefonszám blokkolását; ha nem kezdeményez visszahívást, akkor a nem fogadott hívások nem generálnak költséget; adatait (pontos név, születési hely, idő, lakcím, e-mail-cím) soha ne adja meg ismeretlen hívónak!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában