Halálos baleset is volt

2019.11.18. 07:37

Kerékpárosokat gázoltak el

Egy héten belül három ügyben is vádat emelt az ügyészség.

Forrás: Illusztráció / Pixabay

Az első ügyben a 63 éves vádlott Újfehértó belterületén tehergépkocsival kanyarodott balra nagy ívben úgy a főútra, hogy nem biztosított elsőbbséget a védett úton kerékpározó nőnek, akit a tehergépkocsi első részével elütött. Az ütközéstől a sértett a kerékpárral felborult, és 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A másodikban egy személygépkocsival és a hozzákapcsolt utánfutóval közlekedett a 39 éves vádlott, Nyíregyháza felől Kemecse irányába, amikor az utánfutó jobb oldali kerekével lehajtott a padkára. Ettől az utánfutó megbillent, és amikor megpróbált ellenkormányozni, a jármű vezetése felett az uralmát elveszítette, és átsodródott a szemközti forgalmi sávba. Ott elsodorta a vele szemben kerékpározó férfit, aki árokba esett, és az utánfutó is ráesett. A sértett súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett.

Tragikus baleset

A harmadik baleset járt a legsúlyosabb következményekkel, ugyanis Téglás és Bököny között az esti órákban személygépkocsival közlekedő 67 éves vádlott utolérte az előtte, vele azonos irányban, kivilágított kerékpáron, láthatósági mellényben közlekedő férfit, akit későn észlelt. A vádlott ugyan fékezett, azonban még így is olyan nagy sebességgel ütötte el a kerékpárost, hogy a férfi a helyszínen meghalt. Mindhárom esetben tapasztalt, kifogástalan közlekedési múlttal rendelkező sofőrök okozták a balesetet a figyelmetlenségük miatt.

A kerékpáros szezonnak hamarosan vége, azonban télen is sokan közlekednek két keréken. A korai szürkület és sötétedés miatt még fokozottabban kell rájuk figyelni – áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség közleményében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában