Döbbenetes és brutális

2020.01.30. 07:29

„A két gyerek az emeleten aludt, lent meg borzalom történt, belegondolni is szörnyű...”

A bíróság letartóztatta az élettársát megverő, majd megszurkáló férfit.

Forrás: police.hu

Döbbenetes és brutális – ezzel a két szóval lehet leginkább kifejezni azt a bántalmazást, ami vasárnap hajnalban történt Nyíregyházán. A 32 éves R. Dávid egy szóváltást követően előbb ököllel ütötte 23 éves élettársát, a gyermekei édesanyját, kalapáccsal eltörte a térdét, s egy késsel többször megszúrta. A férfi értesítette a rendőrséget, ám azt állította, hogy az élettársát ismeretlenek támadták meg. A fiatal nőt, Ágnest életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, Dávidot pedig gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették a rendőrök.

A két gyerek az emeleten aludt

Információink szerint Dávidot egy nappal korábban Németországból autóval hozta haza a kedvese. A férfi kint dolgozott, de két gyorshajtási bírságot nem fizetett meg, ezért a német hatóságok azt elzárásra változtatták át, ezt kellett letöltenie. A család egyik ismerőse úgy tudja, hogy anyagi gondokkal küzdött a pár, Dávid ezért is ment külföldre dolgozni, ám a korábban megszokott életszínvonalat már nem tudták fenntartani.

– Dávid anyukája nem érti, hogy mindez hogy történhetett, most nála van a két unokája. Az egyikük négyéves, a másik pár hónapos – mondta az ismerős, aki szerint is felfoghatatlan mindaz, ami a Kemecsei úti albérletben történt. – Azt hallottam, mielőtt hívta a rendőröket, azért, hogy eltüntesse tettének nyomait, mindent feltakarított a lakásban, szerintem nem volt magánál. A két gyerek az emeleten aludt, lent meg borzalom történt, belegondolni is szörnyű – fogalmazott az ismerős.

Megkerestük dr. Hajzer Lászlót, Dávid kirendelt védőjét, aki lapunknak elmondta, hogy a férfi nagyon szereti az élettársát és a gyermekeiket. Teljesen összetört, s nem tudja, hogyan történhetett ez meg velük.

Már volt büntetve

– A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája az életveszélyt okozó testi sértés miatt folyamatban lévő eljárásban február 28-ig elrendelte R. D. letartóztatását. A végzés végleges – közölte dr. Resán Dalma. A nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője is ismertette, hogy a gyanú szerint a férfi okozta az élettársa életveszélyes sérüléseit, ököllel és kalapáccsal ütötte, majd többször megszúrta.

– A gyanúsítottal szemben más büntetőeljárás is van folyamatban, illetve korábban volt már büntetve. Legutóbb tavaly áprilisban a Debreceni Járásbíróság csalás bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 évre felfüggesztette – tette hozzá a szóvivő. A férfi vasárnapi tettét a próbaideje alatt követte el – tájékoztatott a szóvivő.

B?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában