fújja csak meg

2020.01.23. 07:35

Szigorúbb ellenőrzésekre számíthatunk

Megyénkben is magas az ittasan okozott közúti közlekedési balesetek száma.

Fotó: KM-archív

Bekeményített a rendőrség az ittas járművezetőkkel szemben Pest megyében. Akiknél a szonda alkoholos befolyásoltságot jelez, azt őrizetbe veszik és a szabálysértési bírság kiszabásáig vagy az ítéletig nem engedik ki. A halálos baleseteknél az ittasság a második leggyakoribb ok – hangzott el az M1 Híradójában nemrég.

Megkérdeztük a megyei rend­őr-főkapitányságot, hogy itt terveznek-e hasonló szigorítást.

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság egész évben fokozott ellen­őrzésekkel szűri ki az ittas vezetőket a forgalomból. Ennek legismertebb formája a „finn módszeres” ellenőrzés – válaszolta Szikszai Tihamér alezredes.

Fokozott figyelemmel

– Mivel megyénkben magas az ittasan okozott balesetek száma, számítani kell arra, hogy a rendőrség szigorúan és sokszor ellenőrzi majd az alkoholos befolyásoltságot.

Az ellenőrzés során, ha a helyszínen nincs lehetőség hitelesített légalkoholmérő készülék használatára, úgy az ittas sofőrt előállítják az illetékes rendőrkapitányságra.

Amennyiben más szabálysértés – mely azonnal lefolytatható eljárást von maga után – nyer megállapítást, úgy a (gép)jármű vezetőjét hatóság elé állítják, és lehetőség van a vezetői engedélyének bevonására – közölte a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában