Letartóztatta a bíróság

2020.02.07. 15:59

Irodából lopta el a széfet egy szabolcsi férfi

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2020. február 7-én a lopás bűntette és lopás vétségének kísérlete miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. március 7-ig elrendelte J.O. gyanúsított letartóztatását.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. január 17-én egy nyíregyházi iroda ablakát befeszítette és bement az épületbe. A gyanúsított a falhoz rögzített széfet ellopta, amiben készpénz és 20 darab bankkártya volt, így a rongálással együtt 2.111.000 forint kárt okozott.

A gyanúsított ezt megelőzően a fenti módszerrel egy másik nyíregyházi ingatlanba is megkísérelt bemenni, azonban oda nem tudott bejutni.

A gyanúsított különös és többszörös visszaeső, korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt többször volt büntetve. Állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, alkalmi munkát végez. A fenti cselekményét korábbi börtönbüntetése végrehajtása során alkalmazott feltételes szabadságra bocsátása alatt követte el. Mindezekre tekintettel a bíróság szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

- dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában