Sziréna

2020.03.31. 08:11

A legnagyobb tűz Nagykálló és Újfehértó között volt

Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2020. március 30-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Forrás: Illusztráció/MW-archív

Hajnalban is vonultak szabadtéri tüzekhez megyénk tűzoltói hétfőn. Ajakon, a felüljáró közelében mintegy ötszáz négyzetméteren égett a száraz fű, Kemecsén a Ságvári Endre utcában kétszáz méter hosszan legelő égett. Napközben is több helyen égett a száraz vegetáció. Kisvárdán négy hektáron lángolt nádas egy horgásztó mellett, Demecser és Berkesz között két hektáron égett az aljnövényzet, Kékcsére és Piricsére is vonultak a tűzoltók. A beavatkozók gyorssugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A legnagyobb szabadtéri tűz Nagykálló és Újfehértó között volt, mintegy kilenc hektáron égett a száraz vegetáció. A viharos szél is nehezítette a beavatkozók munkáját. A tűzesethez több járművel vonultak a nyíregyházi hivatásos, valamint a geszterédi önkéntes tűzoltók. A tűz oltását a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az egységek gyorssugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal végezték az oltást.

Felborult egy autó Nyírvasvári és Terem között hétfőn kora este, a jármű akadályozta a forgalmat. A nyírbátori hivatásos tűzoltók áramtalanítottak, majd megszüntették az akadályt.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépjármű Vásárosnaményban, a Damjanich János utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában