emberölés kísérlete

2020.03.17. 17:23

Ásóval, kaszával, vasvillával támadtak, életveszélyesen megsérült a haragos

Az emberölés miatt indult ügyben két férfi továbbra is letartóztatásban marad.

Fotó: shutterstock

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 17-én az emberölés bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntette miatt indult eljárásban 2020. június 18-ig meghosszabbította idősebb V.S. és ifjabb V.S. gyanúsítottak letartóztatását. A bíróság további három gyanúsított letartóztatását megszűntette, és 2020. július 18-ig elrendelte a bűnügyi felügyeletüket.

A megalapozott gyanú szerint az öt férfi 2019. június 15-én este ásóval, kaszával, vasvillával felfegyverkezve megjelent a sértett nyírbátori lakásánál azért, hogy korábbi sérelmeik miatt elégtételt vegyenek.

A gyanúsítottak a kulcsra zárt bejárati ajtót erőszakkal benyomták, és a házban a családfőt és fiát bántalmazták, és közben életveszélyesen megfenyegették. A családfő a bántalmazás következtében életveszélyes, a fia pedig 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság álláspontja szerint – az akár 15 év szabadságvesztés büntetéssel büntethető – idősebb V.S. és ifjabb V.S. gyanúsítottakkal kapcsolatban továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezésük esetén megszöknének, elrejtőznének a hatóságok elől, veszélyeztetnék a bizonyítási eljárás lefolytatását, így akár megfélemlítenék az eljárásban résztvevő személyeket, illetve újabb bűncselekményt követnének el.

A bíróság szerint az ügy többi gyanúsítottja esetében a nyomozás eddigi adatai alapján a letartóztatás fenntartása már nem indokolt, ezért a bűnügyi felügyeletüket rendelte el. Így a gyanúsítottak lakóhelyük (városuk) határát engedély nélkül nem hagyhatják el, és kötelesek rendszeresen jelentkezni az illetékes rendőrőrsön.

A végzés nem végleges.

Az ügyész tudomásul vette, de idősebb V.S. és ifjabb V.S. gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be.

A védők az ülésen nem voltak jelen, részükre a bíróság elektronikus úton kézbesíti határozatát, melynek kézbesítését követően nyilatkozhatnak arról, hogy tudomásul veszik-e a végzést.

- Nyíregyházi Törvényszék -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában