Az elmúlt 24 órában történt

2020.03.20. 07:31

Felrobbant egy vegyes tüzelésű kazán Nyírcsászáriban

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Forrás: illusztráció / katasztrófavédelem

Két hektáron és jóval kisebb, öt-tíz négyzetméteres területeken is égett a száraz vegetáció csütörtökön megyénkben. Ismét több mint tíz szabadtéri tűzesethez riasztották térségünkben a tűzoltókat. Az egységek többek között Kántorjánosinál, Kótajban, Tuzséron, Kemecsén, Napkoron és Dombrádon is beavatkoztak. Árok- és csatornapartokon, belterületi kertekben és külterületi telkeken is égett, izzott a száraz fű. A tűzoltók gyorssugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal avatkoztak be a helyszíneken.

Lerakódott korom izzott be egy mérki ingatlan kéményében. A mátészalkai hivatásos és a nagyecsedi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek kitisztították a kéményt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Lakatlan, újkenézi ingatlanhoz vonultak tegnap a kisvárdai hivatásos tűzoltók. Egy nyolcvan négyzetméteres épület hátsó részének tetőszerkezete égett. Az egységek kéziszerszámokkal és vízsugarakkal fékezték meg a lángokat.

Felrobbant egy vegyes tüzelésű kazán Nyírcsászáriban. Az Ady Endre úti családi házban a gázkazán burkolata is megsérült, a lakóház egyik fala pedig bedőlt az épületbe. A nyírbátori hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt, de a házban élő idős házaspár rokonokhoz költözött. A gázszolgáltató az ingatlant kizárta a szolgáltatásból.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában