Letartóztatta őket a bíróság

2020.03.13. 09:56

Földdel és szalmával kitömött kartondobozokat adtak el cigarettaként

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 12-én a csalás bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. április 12-ig elrendelte R.S. gyanúsított letartóztatást, és 2020. július 12-ig P. Gy. gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

Forrás: TEK

A megalapozott gyanú szerint a két férfi és harmadik társuk nagy mennyiségben kartondobozokat szereztek be, azokat földdel és szalmával megtöltötték, és ukrán származású magyar adó- és zárjegy nélküli cigarettaként akarták eladni. Az így megtöltött dobozokért Mátészalkán egy ”vevő” 30.000.000 forintot fizetett 2019. augusztus 23-án, azonban az „árut” nem kapta meg.

P.Gy. arra hivatkozott, amikor a vevő kérte a kifizetett „árut”, hogy R.S. és harmadik társuk erőszakkal elvette tőle a pénzt és a cigarettaszállítmányt is. Később Nyírbátorban, egy tanú bérelt kisteherautóban megtalálta a földdel és szalmával töltött dobozokat.

A gyanúsítottak rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek.

R.S. többször volt már büntetve hasonló bűncselekmények miatt, legutóbbi fegyházbüntetéséből 2018. szeptemberében szabadult.

P.Gy. gyanúsítottal szemben jelenleg más büntetőeljárás is van folyamatban.

Ezek alapján, a 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekménnyel gyanúsított férfiakkal szemben a bíróság döntése szerint a kényszerintézkedés elrendelése indokolt, mert fennáll a veszélye, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől megszöknének, elrejtőznének, vagy újabb bűncselekményt követnének el. Harmadik társuk szabadlábon védekezhet.

A végzés nem végleges, az ügyész és P. Gy. gyanúsított védőjével együtt tudomásul vette, de R.S. gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene.

- Dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában