Az elmúlt 24 órában történt

2020.04.21. 08:10

Szemétszállító járműben gyulladt meg a hulladék, a sofőr az úttestre ürítette, ám a tűz továbbterjedt

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Forrás: illusztráció / katasztrófavédelem

Szemétszállító járműben gyulladt meg a hulladék hétfőn, Ajak külterületén. A sofőr az úttestre ürítette a hulladékot, hogy a járműben ne keletkezzen kár, ennek következtében a tűz átterjedt az út menti száraz fűre száz négyzetméteren. A kisvárdai hivatásos tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A gépkocsiban nem keletkezett kár.

Teljes terjedelmében égett egy nyírmeggyesi melléképület, amelyben kerékpárok, terménytároló és talicska is volt. A tűz átterjedt a szomszédos ingatlan udvarán lévő tárolóra, amelyben deszkák voltak. A mátészalkai hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy személygépkocsi Kemecsén, a Szent István utca egyik négylakásos társasházának udvarán. Az esethez a nyíregyházi hivatásos és önkéntes tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult. A tűz átterjedt a társasház alatt lévő garázsra, ahol berendezési tárgyak égtek, az ott tárolt acetilén- és oxigénpalackokat enyhe hőterhelés érte, azokat folyamatos hűtés és hőmérsékletmérés mellett a lakóháztól biztonságos távolságra helyezték el. A beavatkozók két vízsugárral oltották el a tüzet. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály 2 fővel vonult a helyszínre, az acetilén palackot 6 lövéssel hatástalanították. A lakóházon lévő napelem rendszert a megyeszékhely önkéntes tűzoltói vizsgálták meg, majd áramtalanították. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Mándok, Nyárfás utcában kétezer négyzetméteres területen a száraz vegetáció, Sonkád és Botpalád között csomókba rakott széna és szalma égett hétfőn. Ajaknál, a 4-es számú főút mellett keletkezett szabadtéri tűz. A beavatkozók gyorssugarakkal, kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Lerakódott korom izzott be egy családi házal egybeépített nyári konyha kazánkéményében, Vásárosnaményban. A mátészalkai hivatásos és a helyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. A tűz nem terjedt át a tetőszerkezetre, személyi sérülés sem történt.

Faszerkezetű, palafedésű melléképület lángolt teljes terjedelmében Balsán, a Bethlen Gábor utcában. A tűz átterjedt a szomszédos udvaron elhelyezkedő tárolóra. A nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában