Ügyészség napja

2020.06.10. 14:42

Elismerték a kiváló ügyészségi munkát

A rendszerváltoztatás után lett június 10-e az ügyészség napja.

Dr. Blazsánné Dr. Barna Emília alügyész és Dr. Majtényi Mónika címzetes főügyészségi ügyész a díjjal

Forrás: ügyészség

 

Dr. Blazsánné Dr. Barna Emília alügyész és Dr. Majtényi Mónika címzetes főügyészségi ügyész a díjjal
Fotó: ügyészség

A demokratikus Magyarország így tiszteleg a 149 évvel ezelőtt alapított szervezet előtt. Ez az a nap, amikor a testület az 1871-ben kihirdetett első ügyészi törvényre emlékezik, és elismeri az adott évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat. Rendhagyó módon idén nem személyesen, központi ünnepségen, a legfőbb ügyész, hanem a közvetlen felettesük adta át az elismeréseket. Polt Péter legfőbb ügyész videóüzenetben köszönte meg munkatársai helytállását a pandémiás helyzetben.

Az ügyészség napja alkalmából a legfőbb ügyész Magyar István-díjat adományozott dr. Majtényi Mónika címzetes főügyészségi ügyésznek, csoportvezető ügyésznek, Székely Ferenc-díjat dr. Blazsánné dr. Barna Emília alügyésznek. Ügyészségi emlékgyűrűt kapott dr. Keller György címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, csoportvezető ügyész és Tóth Zoltánné tanácsos, irodavezető. Emléktárgy elismerést vett át dr. Halász Ágnes címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, csoportvezető ügyész.

Eredményes munkáért oklevelet vett át dr. Martynné dr. Sin Ágnes ügyész, dr. Vida Judit ügyész, Gonethné Havasi Mária ügyészségi megbízott, Kulcsár Józsefné írnok, Bélteczky Mihály György tisztviselő, Lippai István fizikai alkalmazott dr. Martossy György megbízott megyei főügyésztől.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában