határ

2020.06.07. 09:40

Eszméletlenül sodródott a folyón, rendőrök mentették ki Tiszabecsnél (fotók)

Az ukrán és a magyar hatóság együttműködése mentette meg a helyi férfi életét.

Fotó: dpsu.gov.ua

Az Ukrán Határőrség beszámolója szerint péntek este fél kilenckor figyelt fel egy járőr a Tiszában sodródó testre. Mivel azt tapasztalták, hogy a férfi életjeleket mutat, azonnal riasztották magyar kollégáikat is és megkezdték az érintett partszakasz alapos átkutatását.

A határhíd Tiszabecsnél | Fotó: dpsu.gov.ua

A magyar rendőrök hamarosan megtalálták a férfit, akihez mentőt hívtak. Később kiderült, a férfi egy 28 éves helyi lakos, aki a tiszabecsi határátkelőnél található hídról ugrott a Tiszába, de megsérülhetett, így az erős sodrás ellenében nem tudott partra úszni és a folyó Magyarországra sodorta.

Ezen a szakaszon igen erős a sodrás | Fotó: dpsu.gov.ua

A magyar hatóságok átadták a férfit az ukrán határőröknek.

Miután meggyőződtek róla, hogy nem szorul ellátásra, visszaadták a férfit az ukrán hatóságnak | Fotó: dpsu.gov.ua

Tettére nem tudott magyarázatot adni.

Innen ugorhatott a folyóba | Fotó: dpsu.gov.ua

A magyar hatóság közleménye

A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség hajóvezetője és pénzügyőr társa a Tisza folyón teljesítettek szolgálatot 2020. június 5-én. Az egyenruhások 20 óra után néhány perccel arra lettek figyelmesek, hogy a folyóban egy emberi test sodródik.

Liszák György r. törzszászlós a hajót közelebb kormányozta, és Papp Kornél pü. zászlóssal kimentették a vízből a bajba jutott férfit.

Az ukrán-magyar kettős állampolgárságú férfi megmentőinek elmondta, hogy szerelmi bánatából eredő elkeseredettségében, Ukrajnában a tiszaújlaki hídról vetette magát a folyóba.

Partra érés után a férfit az időközben értesített mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában