tragédia dombrádon

2020.06.07. 15:26

„Mit tettél, fiam? Megőrültél, Csaba?”

Megöltek egy 24 éves lányt Dombrádon – a fiatal nő gyilkosa az élettársa lehet, aki szökésben van.

Fotó: Palicz István

Holtan találtak egy 24 éves nőt péntek délután Dombrádon. A hatósághoz 17 óra 55 perckor érkezett bejelentés, az elsődleges adatok szerint a halálát idegenkezűség okozta – adta hírül pénteken este lapzártánk után a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, amelynek bűnügyi osztálya halált okozó testi sértés elkövetése miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Miként az ilyen esetekben lenni szokott, a városban és az interneten hamar megindultak a feltételezések arról, mi történhetett, ki, miért és hogyan végezhetett Andrássy úti otthonában Nórával.

A gyanú a nő élettársára, a 23 éves Csabára terelődött, a férfi ugyanis a gyilkosság után eltűnt.

Ottjártunkkor is nagy erőkkel igyekezett a nyomára bukkanni a rendőrség a rokonoknál, barátoknál, valamint azokon az erdős területeken, ahol vélhetően a törvény és a felelősségre vonás elől menekülő fiatalember elrejtőzhetett.

Okkal rejtőzködik

Bár a rendőrség nem erősítette meg lapunk információit, illetve a médiában és közösségi felületeken megjelent állításokat, úgy tudni, hogy a 24 éves áldozatot az élettársa halálra verte, a lány holttestére pedig a férfi nagymamája talált rá. Az, hogy Csabának péntek este óta nyoma veszett, a helyiek szerint mindennél beszédesebb.

A Korona fagyizóban szombaton három vendég is kommentálta a drámai esetet. Egyikük úgy hallotta, a fiatal pár rendszeresen fogyasztott kábítószert. Más szerint féltékenység, szerelemféltés torkollott gyilkosságba, a tragédiát pedig sok-sok veszekedés előzte meg.

Az is elhangzott: Nóra várandós volt, ebben az esetben a tettesnek kettős emberölésért kell majd felelnie.

– Lehet, hogy tényleg itt bujkál a fiú a kertek alatt, de az is lehet, hogy már messze jár – jegyezte meg egy fiatalember. – Nem hiányzik az ilyesfajta reflektorfény ennek a nyugodt, békés településnek – jegyezte meg a pult mögött álló üzletvezető, majd felidézte: néhány éve egy idős házaspár házában történt tűzeset a Petőfi utcában, ami szintén felkeltette a sajtó érdeklődését.

A nagyszülőknél laktak

Én Ágoston Józseffel, a Dombrádi Polgárőr Egyesület egyik tagjával L. Csaba rokonaihoz mentem. A Rákóczi utca zöld kerítéses házánál egy idős úr nyitott ajtót. Mint mondta, már jártak nála a nyomozók, átkutatták az otthonát a pincétől a padlásig, még az ágyneműtartóba, szekrénybe is benéztek, de nem találtak semmit és senkit.

Annyit elárult: a fiatal pár a nagyszülőknél lakott, az Andrássy utca végén, és hozzátette: Csaba édesanyját, Katalint és testvéreit a Baross utcán találjuk meg. Utunk alatt Ágoston József megjegyezte: 25 éve szolgál polgárőrként, sokat látott, tapasztalt már, de a gyilkosság híre őt is megdöbbentette.

Fotó: Palicz István

 

– Rendszeresen járőrözünk, figyelünk és védünk, az ilyen esetek azonban kivédhetetlenek – fogalmazott. A háznál, ahová a jubiláló „rend-őr” navigált el, megtörten és feszülten fogadott minket Katalin, majd könnyeivel küzdve, négy gyermeke gyűrűjében mesélte el, hogy Pesten volt pénteken, ott kapta a hívást, hogy siessen haza, mert nagy baj történt.

Zavartan viselkedett

– Biztos vagyok benne, hogy a fiam, ha ő volt a tettes, nem akarta megölni a szerelmét. Három-négy éve alkottak egy párt, jól megvoltak együtt. Nem volt semmiféle droghasználat, sem őrült féltékenység, ha pedig Nóra terhes lett volna, arról tudnék.

Elképesztő, hogy mi mindent kitalálnak az emberek! Még most sem hiszem el, ami történt, a fiamról semmit sem tudunk, nem érjük el telefonon, nem tudjuk, hol van – mondta el az édesanya, majd elárulta: a történtek után beszélt a fiával. – Nagyon zavart volt, úgy viselkedett, mint aki nem tud semmiről.

Amikor faggatni kezdtem, „Mit tettél, fiam? Megőrültél, Csaba?”, értetlenül nézett rám, s azt mondta, Nóri otthon van, éppen fát vág...

Kérdésünkre, büntetett előéletű-e a fia, akit most nagy erőkkel keres a rendőrség, Katalin így válaszolt: egyszer, régebben elkötött egy biciklit, és azzal jött haza. Ez nem égbekiáltó bűn.

Ha viszont tényleg elkövette ezt a szörnyűséget, az nagyon nagy bűn!

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában