ocean's nyh

2020.06.19. 13:47

Nyíregyházi irodákba tört be a férfi – letartóztatta a bíróság

A Nyíregyházi Járásbíróság lopás vétsége és lopás bűntette miatt 2020. július 19-ig elrendelte B.I.L. gyanúsított letartóztatását.

Fotó: shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a férfi – két társával – 2019. szeptember 11. és 2020. január 14. napja között hat nyíregyházi iroda (ügyvédi és könyvelő irodák) ajtaját feszítette fel, és az ott található pénzkazettából, egy alkalommal a falba fúrt széfet kifeszítve készpénzt (forintot és külföldi valutát) arany ékszert, valamint különböző tárgyakat (gépkocsinyeremény betétkönyvet, kéziporszívót, kávéfőzőt) vitt el. A lopással és a rongálással összesen 4.066.881 forint kárt okoztak.

A gyanúsított büntetett előéletű, különös visszaeső, korábbi hasonló bűncselekményei miatt kapott börtönbüntetéséből feltételesen 2018. december 19-én szabadult.

A fenti bűncselekmények egy részét a feltételes szabadságra bocsátás ideje alatt követte el.

Állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, feltehetően vagyon elleni bűncselekményekből biztosítja megélhetését.

A bíróság döntése alapján – ezekre figyelemmel – megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén újabb bűncselekményt követne el.

A gyanúsított egyik társa szabadlábon védekezik, míg másik társát nem sikerült eddig azonosítani.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

- Nyíregyházi Törvényszék -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában