lopás és rongálás

2020.07.14. 10:44

1 millió forintos kárt okoztak a mátyusi gyújtogató tolvajok

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a letartóztatását indítványozza annak a két fiatalnak, akik vasárnapra virradóan Mátyuson betörtek a polgármesteri hivatalba és a helyi könyvtárba is, majd mindkét helyszínt felgyújtották azért, hogy a nyomokat eltüntessék.

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai szerint a 16 éves fiatalkorú és a 20 éves éppen csak felnőtt társa 2020. július 12-én hajnalban a mátyusi polgármesteri hivatal ajtaját betörték, majd onnan számítógépeket és italokat hoztak el, amelyeket elrejtettek egy közeli ingatlanon. Ezután a hivatalban tüzet gyújtottak, majd átmentek a helyi könyvtárba, melynek az ablakát betörve jutottak be az épületbe. Innen is számítógépeket loptak el, majd itt is tüzet gyújtottak. A könyvtárban keletkezett a nagyobb kár, ahol több számítógép is kiégett. Az ellopott dolgok értéke 200.000.-Ft, azonban a tűz összesen 1 millió forint kárt okozott a helyi önkormányzatnak.

A lopás és rongálás bűntettével gyanúsított fiatalokat a rendőrség még aznap elfogta és őrizetbe vette. Az ügyészség azért indítványozza a büntetlen előéletű fiúk letartóztatását, mert egyikükkel szemben próbára bocsátást alkalmaztak korábban, míg a másik ellen több nyomozás is folyik, sőt a bíróságon is van már hasonló ügye. Fennáll annak is a veszélye, hogy szabadlábon veszélyeztetnék a bizonyítást a gyanúsítottak. Amennyiben a fiatalkorú gyanúsítottat a bíróság letartóztatná 1 hónapra, akkor azt javítóintézetben kellene végrehajtani, míg felnőtt társa börtönbe kerülhet.

- Dr. Martossy György címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, mb. főügyész -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában