Szörnyű!

2020.12.04. 08:43

Horror Nyíregyházán: kalapáccsal, harapófogóval és késsel kínozta élettársát a férfi

Megkínozta élettársát a féltékeny vádlott.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Kalapáccsal, harapófogóval, késsel és puszta kézzel bántalmazta féltékenységből élettársát az a férfi, akivel szemben most emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

A vádirat lényege szerint a vádlott öt éve élt élettársi kapcsolatban a sértettel, két közös gyermekük is született. A férfi külföldön dolgozott biztonsági őrként, havonta-kéthavonta látogatott haza. 2019. év végén a vádlott külföldön 50 nap elzárást kapott, mert nem fizetett be egy pénzbüntetést. Ebből idén január 24-én szabadult, élettársa a két gyermekkel Budapesten várt rá. Már találkozásukkor kifogásolta a vádlott, hogy miért nem fizette ki a sértett a pénzbüntetést, és hűtlenséggel is meggyanúsította élettársát. Az éjszakát egy szállodában töltötték, ahol a vádlott többször kézzel megütötte a sértettet, majd arra kényszerítette, hogy a földön aludjon, ne pedig mellette az ágyon.

Másnap érkeztek Nyíregyházára, ahol az otthonukban a vádlott nagy mennyiségű pálinkát fogyasztott el, amitől lerészegedett. Éjjel a férfi előbb egy kalapáccsal ütlegelte az ágyon ülő sértett lábát, majd földre rántotta, és ököllel folytatta. Előkerült egy kés is, amivel többször megszúrta a nőt. Közben azt ismételgette, hogy a bántalmazás azért történik, mert számára szenvedés volt az 50 nap elzárás. Ezután egy harapófogót vett magához, amivel a nő fejére ütött, majd ismét késsel folytatta a szurkálást. Végül a nő könyörgött, hogy hívjon számára mentőt a vádlott, de előbb meg kellett ígérnie, hogy azt fogja állítani, hogy őt ismeretlenek bántalmazták.

Az elkövetéshez használt kalapács
Fotó: Ügyészség

A nő testén rengeteg sérülés keletkezett, többek között a mellkasán található szúrt seb életveszélyes állapotot idézett elő, amit csak a kórházi ellátás hárított el. Egyébként a sérülései 7-9 hét alatt gyógyultak meg.

A beismerő vallomást tett vádlottat az ügyészség indítványára a bíróság letartóztatta.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tenne, és nem ragaszkodik a tárgyalás megtartásához, akkor a bíróság hét év börtönbüntetésre ítélje. Ezért a bűncselekményért a törvény szerint 2-8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

- Dr. Martossy György, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, mb. főügyész -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában