Sziréna

2021.03.23. 08:26

Akác dőlt, tölgy égett, cső törött

Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2021. március 22-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Fotó: Sipeki Péter

Csőtörés után másfél méter magasan gyűlt össze a víz egy nyírpazonyi családi ház pincéjében hétfőn. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók szivattyúval távolították el a vizet, amely gázkazánt és berendezési tárgyakat veszélyeztetett. Személyi sérülés nem történt.

Tizenöt hektáros tölgyerdő aljnövényzete és ott halomba rakott, közel száz köbméter kitermelt akácfa égett tegnap Tornyospálca külterületén. A kisvárdai tűzoltók kiérkezésekor már csak parázslás volt tapasztalható. A tűz következtében tíz tölgyfa is károsodott, egy kidőlt az úttestre. A hivatásosok vízsugárral, kéziszerszámokkal és motoros láncfűrésszel avatkoztak be a helyszínen. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

Százötven négyzetméteren száraz fű és gaz égett Aranyosapátiban, egy lakóház mögötti szabad területen. Mátyuson, a Petőfi Sándor utcában zöldhulladékot égettek, ám a tűz a szomszéd kerítését is megégette. A helyszíneken a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be kéziszerszámokkal, puttonyfecskendővel.

Nagy méretű akácfa dőlt tegnap a Sóstó vasúti megállótól száz méterre, a vasúti pályára. A fa a felsővezetékeket is leszakította. A MÁV szakemberei feszültségmentesítették a vezetékeket, majd a nyíregyházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt. Az érintett, Nyíregyháza-Záhony vonalon egy vasúti pálya biztosított volt, a menetidőben fél órás késés volt.

Személygépkocsi műszerfala füstölt hétfő délután a nyíregyházi Nád utcában. A helyi hivatásos tűzoltók avatkoztak be, személyi sérülés nem történt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában