Nyíregyházi Önkéntes Tűzoltó Egylet

2021.05.20. 13:15

Évszázados fotókon a legendás főparancsnok

Régészeti kulisszatitkok, több évtizeddel ezelőtti egyenruhák és tűzoltórelikviák is láthatók a nyíregyházi tűzoltómúzeumban, ami nemrégiben tovább bővült.

KM

Toldi András alezredes és Nagyfeő Ágnes

Forrás: katasztrófavédelem

Nagyfeő Ágnes családi fotók rendezgetése közben bukkant rá két régi fényképre: az egyik 1902-ben, a másik 1905-ben készült, mindkettőn nyíregyházi tűzoltók szerepelnek. Mint kiderült, anyai nagyapja mentette meg ezeket a régi felvételeket. Ágnes és családja úgy döntött, az lesz a legjobb, ha a képek visszakerülnek a nyíregyházi tűzoltókhoz – tudatta lapunkkal a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Toldi András tűzoltó alezredes a dr. Konthy Gyuláról elnevezett emlékhelyen fogadta a felajánlót. A Nyíregyházi Önkéntes Tűzoltó Egylet egykori, legendás főparancsnoka mindkét fotón szerepel: a korábbi az egri országos tűzoltó-konferencián és -versenyen, a másik a szegedi országos tűzoltókongresszuson és -megmérettetésen készült. A különleges, közel 120 éves fényképeket restaurálás után helyezik ki a Dr. Konthy Gyula Emlékhelyen.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában