Előadás

2021.07.11. 09:27

Rendőrségi prevenció és bemutató Máriapócson

Gyermektáborban jártak szolgálati kutyáikkal a nyírbátori és a barabási rendőrök.

Forrás: police.hu

A Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség és a Barabási Határrendészeti Kirendeltség munkatársai drogprevenciós előadással járultak hozzá a gyerekek biztonságra neveléséhez 2021. július 5-én a máriapócsi görögkatolikus gyermektáborban. A rendőrök kutyás bemutatóval színesítették a foglalkozást, a kábítószer- és a robbanóanyag kereső szolgálati kutyáik is bemutatták ügyességüket. Az általános iskolás gyerekek megismerkedtek a szolgálati kutyák kiképzésének és alkalmazásának módszereivel, és a kutyavezetők általános és speciális technikai felszereléseinek használatával. A gyerekek nagy izgalommal és érdeklődéssel fogadták a programot, a rögtönzött szituációs gyakorlatokban is talpraesetten szerepeltek, kérdéseikkel pedig bizalommal fordultak a szakemberekhez.

A szakmai nap megmutatta, hogy a fiatal korosztály komoly hozzáállással és érdeklődéssel fordul a rendészeti szakmák irányába, amely alapja lehet egy stabil pályakép kialakulásának, és hozzájárulhat a rendészeti szervek szakembereinek folyamatos és minőségi utánpótlásához.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában