katvéd

2021.07.16. 09:11

Villámcsapások, fakidőlések megyeszerte

Hivatásosok, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, összesen száztizenkét beavatkozó dolgozott a csütörtök esti viharkárok felszámolásán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Forrás: Katasztrófavédelem

Leginkább útra, épületekre, járművekre dőlt fák eltávolításához kértek segítséget a tűzoltóktól. A viharos időjárás főleg Nagykállónál okozott gondot, a település több helyszínén avatkoztak be az egységek, elsősorban kidőlt vagy sérült fák miatt. A Széchenyi István út egyik házára dőlt egy fa, amely a tetőben és egy autóban is kárt okozott. De emellett többek között a helyi Városkert, Csokonai, Zrínyi, Temető utcáknál is végeztek munkálatokat az egységek.

A 4912-es, valamint a 41-es úton is több fa kidőlt az úttestre, azokat a nyíregyházi és baktalórántházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el. Kék településen, az Ady Endre utcában egy ház kéményébe csapott a villám, megrongálódott a tetőhéjazat is. Villámcsapás miatt érkezett segélyhívás Aranyosapátiból is, ott is egy családi ház kéményébe csapott a villám.

A nyírpazonyi Törpés közben szintén villámcsapás miatt vizsgálták át a tűzoltók egy épület elektromos vezetékeit, de volt olyan ingatlan, ahol a hirtelen nagy mennyiségben lehullott esővíz okozott gondot, vízeltávolításban is segítettek a tűzoltók – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában