Sziréna

2021.08.14. 09:40

Triciklikormányon szállította a nőt az ittas nyírteleki férfi

A tapasztalt közlekedési ügyészek is megdöbbentek!

KM

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A tapasztalt közlekedési ügyészek is megdöbbentek annak a férfinak az esetén, aki jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztása után úgy döntött, hogy elektromos triciklijével a közúton hazamegy, és ráadásul a kormányra felültette hölgy ismerősét is – kezdte egy új ügy ismertetését dr. Szilágyi László.

Nem tagadta, hogy ivott

A férfi az idén július 7-én dél­előtt Nyírteleken közlekedett az egyik lakótelepen az elektromos triciklijével, bukósisak nélkül. A jármű kormányára felültette hölgy ismerősét, és így tartottak a közeli lakásuk felé. A rendőrök igazoltatták a férfit, aki egy pillanatig sem tagadta az alkoholfogyasztást. Éppen ezért előállították a rendőrkapitányságra, ahol megmérték a szervezetében lévő alkohol mennyiségét egy légalkoholmérő készülék segítségével.

Bár a vádlott nem nyilatkozott arról, hogy napközben mennyi szeszes italt fogyasztott, azonban a készülék kimutatta, hogy közepes fokban volt alkoholos állapotban, amihez jó néhány pohár pálinka, illetve egyéb szeszes ital elfogyasztása szükséges a tapasztalatok szerint.

Az ügyészség a vádiratban az egyébként büntetlen előéletű és beismerő vallomást tett férfival szemben azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje és tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Utóbbi büntetés feltehetően súlyosan érinti a vádlottat, hiszen jó néhány kategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik már évtizedek óta. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik – tette hozzá a megyei főügyészség sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában