Lopás

2021.09.28. 14:47

Ott hagyott 105 ezer forintot a bankautomatában, de pórul járt az, aki elvitte

Bankautomatából lopott a szemfüles tolvaj.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Mátészalkai Járási Ügyészség vádiratának lényege szerint a helyi hipermarket előterében található bankautomatából a sértett 105.000.-Ft készpénzt próbált felvenni, azonban úgy látta, hogy ez nem járt sikerrel, mert nem hallotta a bankjegyek számolásakor szokásos hangot a gépből. Így el is távozott az automatától még azt megelőzően, hogy a gép a pénzt kiadta volna. Ezt kifigyelte a közelben tartózkodó vádlott, aki szintén pénzt szeretett volna az automatából felvenni. Ahogy a vádlott az automatához lépett, az éppen akkor adta ki a sértettnek járó 105.000.-Ft-ot, amit a vádlott egyszerűen zsebre tett. A pénzt el is költötte, a sértett kára nem térült meg.

Az ügyészség lopás vétségével vádolja a férfit, akivel szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak, illetve a bíróság fog dönteni a sértett kártérítési igényéről is. Az eljárás a Mátészalkai Járásbíróságon folytatódik.

- Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában