Katasztrófavédelem

2022.03.10. 09:07

Kimutatták a gyilkos gázt - jelzett az érzékelő Nyírbátorban

Legtöbbször lángoló növényzet miatt vonultak tegnap a tűzoltók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Tiszalök-Újtelepen ötszáz négyzetméteres, a 4143-as út mellett, Tiszabecsnél háromszáz, a nyírcsaholyi Kossuth Lajos utcánál szintén háromszáz négyzetméteres szabadtéri tűz volt. A lángokat a tiszavasvári önkormányzati és a mátészalkai hivatásos tűzoltók fékezték meg. További szabadtéri tüzek keletkeztek a hodászi Hunyadi, a fényeslitkei Árpád, valamint a kállósemjéni Újszőlőskert utcákban. Ezeken a helyszíneken a mátészalkai, a kisvárdai és a nyírbátori hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nyírbátori családi ház szobájában. A helyiségben cserépkályhával fűtöttek, az ingatlanban semmilyen gázüzemű készülék nem működött. A helyi hivatásos tűzoltók mérései alacsony koncentrációban mutatták ki a CO jelenlétét. Az egység a kéményt átvizsgálta, rendellenességet nem tapasztaltak, az esetről értesítették a kéményseprőket - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Címkék#CO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában