Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.09.16. 11:32

Krekket árult a két demecseri férfi - Hosszú évekre börtönbe mehetnek

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt két demecseri férfi ellen, akik lakókörnyezetükben és a szomszédos településekről érkezőknek a köznyelvben krekként ismert drogot árultak nagy haszonnal.

Forrás: Ügyészség

A vádlottak közül az idősebb férfi demecseri lakóhelyén 2020. évtől értékesített rendszeresen bódító hatású fehér kristályos anyagot, grammját 20.000-Ft-ért, amit a fogyasztók úgy juttattak a szervezetükbe, hogy felmelegítés után a tudatmódosító szer gőzét beszívták. Ez a szer azért veszélyes, mert a fogyasztókra különböző hatással van, egyesek felpörögnek tőle, másoknak azonban hallucinációt, üldöztetéses téveszmét okoz, és nagyon hamar kialakul a függőség is a szer iránt.

II. rendű vádlott is rabja volt ennek a tiltott anyagnak, és így ismerkedett meg vádlott társával, aki felajánlotta neki, hogy a pszichoaktív anyagért és némi készpénzért közösen terjesszék a drogot.

A feladatokat oly módon osztották meg egymás között, hogy a kábító hatású anyagot továbbra is I. rendű vádlott szerezte be, és kis adagokba csomagolta, majd II. rendű vádlott szállította el a megrendelőknek.

A nyomozó hatóságnak számtalan fogyasztót sikerült felkutatni, akikkel szemben az új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt szabálysértési eljárás indult.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben azt indítványozta, hogy hosszú évekre kerüljenek börtönbe.

- Nyíregyházi Járási Ügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában