Főügyészséf

2022.11.25. 09:20

Családi tragédia, szabálytalanul előzött kocsisor, baleset - Ez történt a Tokaji úton!

Cserbenhagyás miatt kell bíróság elé állnia annak a középkorú férfinek, aki a felújítás alatt álló tokaji úti vasúti átjáróban előzött szabálytalanul, majd miután balesetet okozott, elhagyta a helyszínt.

A rohodi férfi 2022. október 05-én a reggeli órákban hazafelé tartott személygépkocsival a Tokaji úton, Nyírtelek irányából a belváros felé, azért, hogy feleségével egy családi tragédia hírét közölje.

Közlekedése során a Tokaji úton, a felújítási munkálatok miatt lezárt vasúti átjáróhoz ért, ahol a terelő útra történő lekanyarodás miatt feltorlódott járműsort szabálytalanul, a záróvonalat átlépve megelőzte, majd hírtelen bevágott egy autóbusz elé, és vészfékezett. A buszsofőr nem tudott megállni, és nekiütközött a vádlott gépkocsijának.

A vádlott ugyan észlelte a koccanást, azonban megállás nélkül továbbhajtott.

A baleset azért következett be, mert a vádlott többszörösen megszegte a közlekedési szabályokat: az előtte haladó autóbuszt szabálytalanul, a vasúti átjáróban előzte meg, majd úgy tért vissza a megelőzött jármű elé, hogy annak közlekedését zavarta, előtte vészfékezett és balesetet okozott, végül pedig nem állt meg, és nem győződött meg arról, hogy bárki megsérült-e.

Ezen cselekménye miatt pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra számíthat.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában