Balsa

2022.11.18. 10:15

Retteg a család - Megöléssel és veréssel fenyegetőzött a balsai férfi

Elrendelték a letartóztatását.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A Nyíregyházi Járásbíróság 1 hónapra elrendelte annak a középkorú balsai férfinek a letartóztatását, aki fenyegetéseivel évek óta félelemben tartja a családtagjait.

A megalapozott gyanú szerint a középkorú férfi szüleivel, lány testvérével és annak családjával él együtt, azonban rendszeresek közöttük a nézeteltérések, mert a gyanúsított italozó életmódot folytat, és ennek hatására agresszív magatartást tanúsít a hozzátartozóival szemben.

Korábban édesanyját fenyegette és bántalmazta, és ezért a bíróság végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, majd egy nőismerősét kezdte el zaklatni és megöléssel fenyegetni a miatt, mert a nő nem akart találkozni vele. Ezen cselekménye miatt az ügyészség néhány hete emelt ellene vádat.

Ezek a büntető eljárások sem tartották vissza attól, hogy édesapját és húgát szinte naponta ne fenyegesse megöléssel és megveréssel, illetőleg azzal, hogy rájuk gyújtja a lakóházat. Ezen alkalmakkor a gyanúsított támadó mozdulatokat is tett feléjük.

A korábbi büntető eljárások és a férfi agresszív természete miatt a családtagok félnek a gyanúsítottól, ezért feljelentést tettek ellene.

Az ügyészség úgy ítélte meg, hogy a bűnismétlést, és a sértettek befolyásolását kizárólag a gyanúsított letartóztatásával lehet kivédeni, ezért indítványozta a férfi szabadságának korlátozását. A bíróság osztotta az ügyészség álláspontját, ezért egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában