Nyíregyháza

2023.01.13. 13:50

Szexmunkások a vármegyeszékhelyen - Két lakást bérelt a lányoknak a büntetett előéletű férfi

Bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2023. január 13-án elrendelte B.B. gyanúsított letartóztatását, egy hónap időtartamra.

Forrás: Rendőrség

A megalapozott gyanú szerint a férfi Nyíregyházán kettő, míg az ország különböző területein további tizenegy lakást bérelt azért, hogy azokat továbbadja fiatal nőknek prostitúciós tevékenység végzése céljából, napi 12-15.000 forintért. Ezen összegeket a nőknek egy széfben kellett elhelyezniük úgy, hogy közben folyamatos videókapcsolatot kellett fenntartaniuk a bérbeadóval.

B.B. gyanúsított fenti tevékenységével 2021 augusztusától az elfogásáig 30 millió forintot meghaladó jövedelemre tett szert.

Mivel a gyanúsított büntetett előéletű, jelenleg is több büntetőeljárás van vele szemben folyamatban, megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a nyomozóhatóság elől megszökne, elrejtőzne, vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, így a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, azonban a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.

- Nyíregyházi Törvényszék - 

------------------------------------------------

Lakásokat adott ki prostitúciós célra, a bíróság letartóztatta

Letartóztatta a bíróság azt a Budapesten élő férfit, aki országszerte bérelt lakásokat gyanútlan lakástulajdonosoktól, azért, hogy ott szexmunkások dolgozzanak.

A megalapozott gyanú szerint, a középkorú férfi Nyíregyházán legalább kettő, ezen túlmenően az ország területén, így Budapesten, Zalaegerszegen, Esztergomban, Tatabányán, Miskolcon, Veszprémben, Cegléden, Szolnokon és Székesfehérváron további 11 lakóingatlant vett bérbe azért, hogy ott jellemzően nők prostitúciós tevékenységet folytassanak. A bérbeadóktól a gyanúsított eltitkolta a lakásbérlet valódi okát, őket különböző történetek előadásával megtévesztette.

A lakásokat oly módon adta bérbe, hogy a szexmunkások naponta 12.000 és 15.000,-Ft közötti összeget fizettek neki az ingatlanokban elhelyezett széfbe dobva, miközben élőképes videohívásban voltak a gyanúsítottal. A széfekben elhelyezett összegeket a férfi begyűjtötte és felélte.

A férfi ezen illegális tevékenységéből 2021. augusztusától elfogásáig 30 millió forintot meghaladó összegű jövedelemre tett szert.

Az ügyészség azért indítványozta letartóztatását, mert fennáll a reális veszélye annak, hogy a férfi a hatóság elől elrejtőzne, tanúkat befolyásolna és annak is, hogy újabb bűncselekményt követne el. A Járásbíróság osztotta az ügyészi álláspontot és 1 hónapra elrendelte a letartóztatását.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában