Bűnügy

2023.02.21. 14:32

Elütötte a biciklist Rakamazon, majd elhajtott - keresi a rendőrség

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri.

Fotó: Ground Picture

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság 15010/464/2023. bűnügyi számon folytat büntetőeljárást segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2023. január 19-én 6 óra 10 perc körül egy eddig ismeretlen személyazonosságú járművezető egy ismeretlen hatósági jelzésű és típusú, feltételezhetően fehér színű, nyitott platós kisteherautóval közlekedett Rakamazon, a Rákóczi utcán az Arany János utca irányába. A járművezető a Rákóczi utca és a Dózsa György utca kereszteződésében az Állj! Elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta, és nem biztosított elhaladási elsőbbséget a Dózsa György utcán az úttest menetirány szerinti jobb oldali szélén közlekedő kerékpárosnak, és a gépjármű elejével neki ütközött. 

A baleset következtében a kerékpárt hajtó férfi 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. 

A kerékpáros a baleset után kerékpárját tolva lesétált az úttestről, az ismeretlen járművezető pedig megállás, és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
 

A rendőrség kéri, hogy aki érdemleges információval rendelkezik a baleset feltételezett okozójának kilétét illetően, illetőleg amennyiben maga a gépjárművezető magára ismer, jelentkezzen a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán személyesen, vagy telefonon a 06-42-524-600-as számon. Bejelentést tehet a 112-es központi segélyhívón, illetve névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában