Pócspetri

2023.03.31. 11:27

Traktor ütötte el, súlyosan megsérült a motoros Pócspetriben

A baleset során 8 napon túl gyógyuló tüdőzúzódást, valamint végtagzúzódásokat szenvedett.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Közvetítői eljárásra utalta az ügyészség annak a férfinek az ügyét, aki 2022 nyarán, Pócspetriben figyelmetlenségből egy motorost sodort el, aki súlyosan megsérült.

A tényállás szerint a középkorú férfi 2022. augusztus 05-én délután egy traktorral és a hozzá kapcsolt pótkocsival közlekedett Pócspetri utcáin, amikor az egyik utcán balra akart kanyarodni, azonban ennek megkezdése előtt nem győződött meg arról, hogy szabad-e az úttest.

A járműszerelvény előzését ekkor már ugyanis megkezdte a sértett egy segédmotoros kerékpárral. A motoros észlelte az elé kanyarodó mezőgazdasági gépet, de a balesetet elkerülni már nem tudta, a traktor bal oldali első kerekének ütközött, és felborult.

A baleset során 8 napon túl gyógyuló tüdőzúzódást, valamint végtagzúzódásokat szenvedett.

A nyomozás során a figyelmetlen sofőr elismerte felelősségét, és 500.000 Ft,- anyagi jóvátételt ajánlott fel a sértettnek, aki hozzájárult a közvetítő előtti eljáráshoz. Az anyagi jóvátétel összegének, valamint a megfizetés módjának meghatározására, és a megállapodás megkötésére a mediátor előtt kerül majd sor.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában