Rendőrség

2023.04.12. 13:19

5727 szabolcsi sofőrt ellenőriztek húsvétkor, szerinted hányan voltak ittasak?

A szabályosan közlekedő autósok ajándékot is kaptak.

Forrás: police.hu

A szabolcsi rendőrök a húsvéti ünnepek idején vármegyeszerte végeztek baleset-megelőzési ellenőrzéseket, amelynek során felhívták a gépjárművezetők figyelmét a szabálykövető közlekedési magatartás fontosságára. Az ellenőrzés célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer (gyermekülés) előírásszerű használatának ellenőrzése volt, valamint az ittas vagy bódult állapotú járművezetők kiszűrése.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

Az ellenőrzés ideje alatt a rendőröknek 5727 járművezetőt ellenőriztek, ennek során a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 404 esetben kellet intézkedniük, míg a gyermekbiztonsági rendszer használatát 34 esetben mellőzték.  A megállított járművezetők ittasság-ellenőrzésen is átestek, akik közül 43 bizonyultak ittasnak.  

A közúti ellenőrzést végző rendőrök a vármegye több településén megajándékozták a szabálykövető járművezetőket és utasaikat.

Forrás: police.hu

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök pedig életet menthetnek!

...hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

-Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában