Kállósemjén

2023.04.28. 19:57

Fogdosta a feleségét egy házibuliban, ezért kétszer is elütötte a férfit Kállósemjénben

Rossz vége lett a kállósemjéni házibulinak.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Közel egy év után hagyhatja el a büntetés-végrehajtási intézetet L. A., akit csütörtökön a Nyíregyházi Törvényszék dr. Garbóczi Annamária vezette tanácsa nem jogerősen 4 év börtönbüntetésre ítélt és akit bűnügyi felügyelet alá helyeztek. A vádirat szerint a férfi tavaly május 14-ére virradóan egy Kállósemjénben tartott házibuliban összeszólalkozott az egyik vendéggel, s dulakodni kezdtek – mindketten ittasak voltak. A házigazda mindenkit távozásra szólított fel, majd megérkezett autóval L. A. édesanyja, hogy hazavigye a fiát és rokonait. Amíg várakozott, kiszállt, hogy rágyújtson. A fiatal férfi ekkor beült a vezetőülésbe, és „most meghalsz, megöllek” kijelentéssel elütötte az udvaron álló sértettet, aki elesett. A vádlott hátratolatott, majd ismét gázt adott, még egyszer nekihajtott a férfinak, és a ház falához szorította. A történtek után L. A. és társasága elhagyták a helyszínt. A sértettnek több bordája is eltört, összezúzódott a tüdeje és légmell alakult ki nála – az életét csak az időben érkező, szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

Bűnügyi felügyelet

Dr. Mészáros Attila ügyész azt indítványozta, hogy ha a férfi beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, ítéljék tíz év börtönre, és ugyanennyi időre tiltsák el a járművezetéstől és a közügyektől. A vádlott kirendelt védője eltúlzottnak találta a szabadságvesztés mértékét. Nyomatékos enyhítő körülményként értékelte, hogy a sértett a buliban fogdosta a vádlott feleségét. Hozzátette: a vádlott pillanatnyi felindulás következtében cselekedett, de az tény, hogy a retorzió aránytalan volt. Enyhébb és tettarányos büntetést kért, és úgy fogalmazott: a tíz év nem felel meg a büntetési céloknak. L. A. az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét, és azt mondta, nagyon sajnálja a történteket. Dr. Garbóczi Annamária enyhítő körülményként értékelte mindezt, és azt is, hogy a férfi négy kiskorú gyermeket nevel, míg súlyosítóként, hogy volt már büntetve, és hogy a tettét ittasan követte el. Végül négy év börtönbüntetést szabott ki rá, hat évre eltiltotta a járművezetéstől és a közügyektől. A vádlott és a védője tudomásul vették az ítéletet, ami ellen az ügyész fellebbezett. Bár az ügyvéd azonnali szabadlábra helyezést indítványozott, a bíró bűnügyi felügyeletet rendelt el: a másodfokú ítélet kihirdetéséig L. A. nem hagyhatja el Nagykálló területét.  

SZA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában