Lelőtt farkas

2023.04.19. 18:29

Semmivel sem gyanúsítják a svájci farkast orvul lelövő vadászt

Aki kutyának nézte a farkast...

Forrás: Papp Ferenc természetvédelmi őr, Nógrádi Tájegység (BNPI)

Noha gyakorlatilag minden bizonyíték ellene szól, egyelőre mégsem gyanúsítják semmivel azt a vadászt, aki néhány napja lelőtte a Svájcból induló, azután több országot bejáró, valószínűleg párt kereső farkast. Ugyan információink szerint átkutatták a vadász házát, és persze folyik a nyomozás, egyelőre még csak meg sem gyanúsították – tudta meg az Origo. Egyre több bizonyíték szól ellene, vagyis valószínűsíthető, hogy előbb-utóbb gyanúsítani fogják.

Az egész országot felháborította, hogy egy ártatlan, védett farkast lőtt le egy vadász Borsodban. Az állat több ezer kilométert tett meg, minden bizonnyal pár után kutatva, amikor egy vadász orvul lelőtte.

Az Origo megbízható rendőrségi forrásokból megtudta, hogy a kegyetlen vadászt semmivel sem gyanúsítják. Legalábbis egyelőre. Információink szerint már kihallgatták, és a házát is átkutatták, de - egyelőre - nem indult ellene eljárás. A vadász a kiszivárgott információk szerint egészen elképesztő, és egyben nehezen hihető magyarázattal állt elő. Azt mondta a rendőröknek, hogy kutyának néztem a farkast. KM

 

Címkék#farkas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában