Baktalórántháza

2023.05.05. 14:19

Hangyasavat ivott az egy éves gyermek Baktalórántházán

Büntetőeljárás indult az ellen a nagyapa ellen, aki az ismerősétől kapott hangyasavat tartalmazó flakont a földre tette, és elmulasztotta családtagjai figyelmét felhívni annak maró hatására.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

2022. szeptember 24-én a gyanúsított lánya, 1 éves gyermekével Baktalórántházán a szülői házban tartózkodott vendégségben, amikor az idős férfinek az egyik ismerőse átadott egy fél literes műanyag üdítő italos flakont azzal, hogy abban az állatok étvágyának növelését serkentő folyadék van, azt a családtagjai elől tegye el biztos helyre.

A nagyapa a műanyag flakont, benne a színtelen folyadékkal, a szoba padlójára tette anélkül, hogy családtagjai figyelmét felhívta volna arra, hogy abban maró hatású folyadék van. Mikor a gyanúsított a lakásból kikísérte a vendéget, a házban tartózkodó és a kisgyermekre felügyelő másik lánya, a műanyag flakonból megitatta az 1 éves gyermeket, mert azt hitte, hogy abban víz van. A gyermek a maró folyadéktól rögtön sírni kezdett, ezrét azonnal kórházba szállították.

A hangyasav lenyelve ártalmas, súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz, belélegezve pedig mérgező hatású. A kisgyermek a folyadéktól a nyelőcsőben és a gyomorban súlyos marásos sérüléseket szenvedett, de szerencsére sérülései több hónap alatt maradandó fogyatékosság kialakulása nélkül gyógyultak.

Az ügyészség a nagyapával szemben, testi sértés vétségének minősített esete miatt indult eljárást 1 évre felfüggesztette. Ha ezen időtartam alatt az idős férfi jogkövető magatartást tanúsít az eljárást az ügyész megszünteti.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában