Kidőlt fák, megrongálódott vezetékek

2023.06.24. 11:35

Ekkora pusztítást végzett a vihar a megyében!

Forrás: illusztráció / katasztrófavédelem

A péntek esti vihar miatt országosan már több mint ezer tűzoltói beavatkozásra volt szükség. Szabolcs-Szatmár-Beregben elsősorban kidőlt fák, leszakadt faágak miatt érkeztek segélyhívások a katasztrófavédelemhez. Szombat hajnal óta újra folyamatosan érkeznek a bejelentések a károkról, hiszen sokan csak reggel észlelték azokat. 

Teljesen elzárta az utat egy kidőlt, nagy méretű nyárfa a tiszaszentmártoni Táncsics úton. Több fa dőlt az úttestre, valamint faágak szakadtak le a 41-es útra Baktalórántházánál, a 4116-os útra Nyírparasznya térségében, és a 381-es útra Kisvárdánál. Ezeken a helyszíneken a kisvárdai, záhonyi, baktalórántházi és mátészalkai hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Sérült fák miatt érkezett jelzés Petneháza, Hodász, Ilk, Csengersima, Nyíregyháza, Nagykálló, Tiszakóród, Nagyecsed, Csaroda, Szamosbecs, Vállaj, Szakoly, Tiszanagyfalu településekről. A vármegye szinte valamennyi hivatásos és önkormányzati egysége, valamint több önkéntes tűzoltó egyesület is részt vett a károk felszámolásában. A nyíregyházi Árpád utcában egy nagy méretű akácfát borított ki a viharos erejű szél. A fa egy gyalogosra borult, akit a tűzoltók szabadítottak ki az ágak alól.

Több leszakadt vezeték miatt is érkezett bejelentés. A szakemberek azt kérik, hogy aki sérült elektromos vezetéket lát, ne közelítse meg, hanem hívja a 112-es segélyhívó számot. Érdemes a vihar után körbejárni az otthonunkat és felmérni a keletkezett károkat – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában