Nyíregyháza

2023.06.21. 11:00

Nyolc szerelmes éjszakáért két év börtön

Több szállodában is megfordultak, és fizetés nélkül távoztak.

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Tiltották a szülők a szerelmeseket egymástól, ezért az elmúlt hónapokban öt nyíregyházi szállodában is megfordultak, ám fizetni elfelejtettek...  

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádiratának lényege szerint a büntetett előéletű fiatal férfi és barátnője először január 23-án az egyik belvárosi szállodában vettek ki egy szobát, ahonnan fizetés nélkül távoztak, 24.300 forintos számlát hátrahagyva. Egy hónap múlva ugyanezt megtették egy másik szállodában, pár nappal később pedig egy újabb szállodában négy éjszakát töltöttek el, s ételt is bőségesen fogyasztottak. Márciusában további két szállodában vettek ki úgy szobát, hogy nem állt szándékukban fizetni, ám a legutolsó helyen a recepciós kihívta a rendőröket, akik a fiatalokat előállították.

A szülők kifizették a tartozást

A férfi azóta is letartóztatásban van, mert büntetett előélete miatt fennáll a veszélye, hogy szabadlábon újabb bűncselekményeket követne el. A szállodák kára a nyomozás során megtérült, ugyanis a férfi szülei kifizették a tartozásokat. Az ügyészség azt indítványozta, hogy ha az öt rendbeli csalást elkövető vádlottak beismerő vallomást tesznek és nem kérik a tárgyalás megtartását, az előkészítő ülésen a bíróság a férfit két év és két hónap börtönre ítélje, a nőt pedig 250 óra közérdekű munkára. Az ügyben a Nyíregyházi Járásbíróság hoz majd ítéletet – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő. 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában