Helyi kék hírek

2023.07.21. 17:41

Amikor Karak búcsúzik…

Harminchat év szolgálat után nyugdíjba vonul a mátészalkai öreg róka

Szon.hu

Forrás: Fotók: Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy és Szabolcs-Szatmár-Bereg VMKI archívuma

Harminchat év, nyolc hónap és huszonkét napja annak, hogy Bicskó Csaba hivatásos tűzoltónak állt Mátészalkán. Ő Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében a leghosszabb ideje szolgálatot teljesítő beosztott tűzoltó. A főtörzsőrmestert társai csak Karaknak hívják, jelentős szakmai tudása és élettapasztalata miatt. 

„1986. november elsejétől vagyok Mátészalkán tűzoltó. Azóta nagyon sok minden történt. A legfontosabb mégis az, hogy megannyi balesetnél, tűzesetnél segíthettem, életeket és értékeket menthettem!” – fogalmazott a tapasztalt főtörzsőrmester. Az "A" csoportos Bicskó Csabának ma, utolsó szolgálati napján a mátészalkai katasztrófavédelmi kirendeltség és a mátészalkai hivatásos tűzoltó-parancsnokság munkatársai köszönték meg az elmúlt évtizedeket. 

Fia, Bicskó Roland 2022 júliusában lett hivatásos tűzoltó Mátészalkán – a ma reggeli szolgálatváltásnál, "C" csoportos tűzoltó őrmesterként is köszönthette édesapját. 🥹

Boldog nyugdíjas éveket kívánunk! - olvasható a Facebook: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oldalán.

Forrás: Facebook: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oldala
Forrás: Facebook: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oldala

Fotók: Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy és Szabolcs-Szatmár-Bereg VMKI archívuma

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában