Bűnügy

2023.07.31. 15:39

Brutális gyilkosság Geszteréden: ostorral verték, ezért halálra szúrta a nagyanyját és az apját

Brutális kettős gyilkosság rázta meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei geszterédieket 1984-ben. Egy férfi gyerekkori sérelmeiért állt bosszút. Apja és apai nagyanyja ugyanis rendszeresen verték fiatalkorában, amit nem tudott sem elfelejteni, sem megbocsátani. Nagyanyját 10, apját 29 késszúrással gyilkolta meg. Az idős asszony élettelen kezébe egy gipsz Krisztus-szobrot is tett. Az évek óta tervezett bosszúja beteljesítése után azonnal feladta magát a rendőrségen.

Szon.hu

Geszteréden - ahogy a falvakban az szokás volt - a gyerekek már fiatalkoruktól kivették a részüket a munkából. Tibor családjánál az ösztönzésére brutális módszereket alkalmaztak;GYAKRAN CSATTANTAK EL POFONOK, ÉS NEM EGYSZER A NADRÁGSZÍJ ÉS AZ OSTOR IS ELŐKERÜLT.A fiú a verések után sírva esküdözött, hogy egyszer még mindenért megfizetnek.

Tibor apja napról napra többet ivott, ezért a felesége 1969-ben elvált tőle. Mindkét szülővel 2-2 gyerek maradt, Tibor az apjánál. A fiút a család szétesése nagyon megviselte, és ez az iskolai teljesítményén is meglátszott. Apja további veréssel akarta jobb útra téríteni, amiben az anyja, Tibor nagyanyja is támogatta. A fiú az első adandó alkalommal elszökött az apjától és az anyjához költözött. Ezután csak azért ment néha vissza, hogy meglátogassa a nagyapját, akit kedvelt. Sérelmeire az idő sem jelentett gyógyírt, a gyűlölete csak egyre erősebb lett bántalmazói iránt.

 AMIKOR SENKI SEM LÁTTA, AKKOR A KÉPÜKET EGY KÉSSEL SZURKÁLTA. 

Tibor 1978-ban felköltözött Budapestre, ahol segédmunkásként dolgozott, de nem találta a helyét. Sokat csavargott és rendszeresen kimaradt a munkából. 1980-ban öngyilkosságot kísérelt meg. 1984-ben pedig fogadásból leugrott a munkásszálló első emeletéről. Közben garázdaság miatt eljárás indult ellene, amelynek végén 3 ezer forint pénzbírságra büntették. Az állását elveszítette a sok igazolatlan távollét miatt. Ekkor döntött úgy, hogy hazautazik Geszterédre, hogy pénzt kérjen a bírságra. Hazaérve meglátogatta az apját, aki azt mondta neki, hogy jelenleg nincs pénze, de majd később segít rajta.

Tiborban újra előtört a régi ellenszenv, és elhatározta, hogy beteljesíti azt, amiről addig csak fantáziált: megöli az apját.

1984. július 10-én este 9-kor ébredt fel a napközbeni italozásból. Felkelt, és magához vett egy 17 centis kést és egy kesztyűt. Úgy gondolta, hogy teszteli a bátorságát és a ház kapujának közelében játszó gyerekek előtt előrántotta a kését. A gyerekek halálra rémülve szaladtak el. Tibor nevetett, és biciklire ült, hogy elinduljon apja házához. Amikor odaért, csak a nagyapját találta otthon. Pár perc múlva megérkezett a nagyanyja is. Tibor az apja felől érdeklődött.

Amikor megtudta, hogy a határban legelteti a juhokat, úgy döntött, hogy megkeresi. Pár méter után mégis visszafordult, ekkor szembe találta magát a nagyanyjával, aki Tibor furcsa viselkedése miatt éppen segítségért indult. A férfi rájött, hogy az asszony elronthatja a bosszúját, ezért halálra késelte.

Tibor ezen az utcán találkozott nagymamájávalFORRÁS: MAGYAR RENDŐR/ARCANUM
Forrás: origo.hu

TIBOR A HÁTÁRA VETTE NAGYANYJA VÉRZŐ TESTÉT ÉS VISSZAINDULT A HÁZHOZ.A nyári konyhába lépve meglátta a nagyapját, aki szóhoz sem jutott a látványtól. Tibor megkötözte az öregembert és altatót vetetett be vele, hogy megnyugodjon, majd átvitte a másik szobába. Az asszony holttestét az ágyra fektette, az állát kendővel kötötte fel, kezeit összekulcsolta és egy gipsz Krisztus-szobrot tett bele. A férfi ezután lekapcsolta a villanyt, és várta, hogy az apja hazaérjen.

Másfél óra múlva a juhász mit sem sejtve érkezett haza, szinte fel sem fogta a hirtelen támadást, amikor benyitott a nyári konyhába.

TIBOR TÖBBSZÖR MEGSZÚRTA AZ APJÁT, AKI A KERTBE MENEKÜLT ÉS ÖSSZEROSKADT.

Csak percekkel később indult a keresésére egy hosszú karóval a kezében. Keresés közben nyöszörgést hallott, a hang irányába indulva megtalálta az apját. Először a karóval ütötte-verte, majd puszta kézzel folytatta. Amikor végzett, a kabátjánál fogva vonszolta vissza a nyári konyhába magatehetetlen apját, ahol a falnak támasztotta.

A gyilkosságról megjelent korabeli újságcikkFORRÁS: MAGYAR RENDŐR/ARCANUM
Forrás: origo.hu

A brutális támadás ellenére a férfi még lélegzett; amikor ezt Tibor észrevette,LEVÁGTA RÓLA AZ INGET ÉS MELLKASON SZÚRTA.Az ő kezébe is szeretett volna egy Krisztus-szobrot tenni, de elejtette és darabokra tört. Még pár percig a helyszínen maradt, majd hazament az anyjához, hogy elmesélje, hogy mit tett.

Az anyja elindult a falu központjában lévő telefonhoz, hogy onnan hívja a rendőrséget. A telefon azonban nem működött. Ekkor leintett egy teherautót, és a sofőrnek is elmesélte a kettős gyilkosság történetét. A teherautó vezetője nem igazán hitt Tibornak, de értesítette a rendőrséget. A nyomozók letartóztatták Tibort, miután a holttesteket megtalálták. Az orvosszakértő már csak a halál beálltát tudta megállapítani az áldozatoknál.

AZ IDŐS ASSZONYT 10, A FIÁT 29 KÉSSZÚRÁS ÉRTE.

Tibort elmeorvos szakértő is megvizsgálta, aki megállapította, hogy érzelmileg sérült, de ez nem éri el a betegség szintjét, tehát felelősségre vonható. A férfi azt mondta, hogy már nem gyötrik a gyerekkori emlékek és készül a halálra. A megálmodott tervét megvalósította.

Forrás: Magyar Rendőr - olvasható az origo.hu oldalán

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában