Hodász

2023.07.19. 08:30

Forró gőz égette meg az utasokat - Mentőhelikoptert is riasztottak Hodászra

Műszaki hiba miatt felforrt a motorvonat hűtővize a hodászi vasútállomásnál.

Szon.hu

Forrás: tenyek.hu

Az OMSZ több mentőegységet és egy helikoptert is riasztott Hodászra. Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőn, feltehetőleg műszaki hiba miatt felforrt a Debrecenből Fehérgyarmatra 11:13-kor elindult Bz motorvonat hűtővize a hodászi vasútállomásnál. A kiegyenlítő tartályból kiáramló forró víz és gőz hat utasnak – az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) információi alapján öt felnőttnek és egy gyermeknek – okozott első- és másodfokú égési sérülést.

Sajnálják a történteket

Németh Cecília, az OMSZ kommunikációs munkatársa lapunknak elmondta, hét mentőegységet és egy mentőhelikoptert riasztott a mentésirányítás a helyszínre. A sérültek könnyebb égési sérüléseket szenvedtek, majd a mentők a helyszíni ellátást követően stabil állapotban szállították őket a Mátészalkai Kórházba.

A vasúttársaság közleményében azt írta, sajnálják a történteket, teljes és mihamarabbi gyógyulást kívánnak a sérülést szenvedett utasoknak. Az Építési és Közlekedési Minisztérium és a MÁV-Start vizsgálatot rendelt el. Lázár János miniszter a vizsgálat elrendelése mellett a közösségi oldalán azt is írta, az utasbiztonság mindennél fontosabb, ebből nem engedhetnek.

A MÁV közleményében arra is kitért, a megsérült ­utasok a társaság csoportos baleset-biztosítási szerződése alapján kártérítésre is jogosultak. Ehhez a weboldalon található kárbejelentő ­adatlapot kell kitölteni, majd azt haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül el kell juttatni a társaság biztosítójához, az Allianz Hungáriához. A tudnivalók teljes listája elérhető a vasúttársaság weboldalán – tájékoztatott a MÁV.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában